sobota 8. júna 2013

9.

Obľúbené knihy.

V podstate ani neviem, prečo som sa zasekla práve v tomto bode. Alebo viem. Lenivosť a neskutočne dlhý zoznam obľúbených kníh (no, až tak neskutočný zas nie je).
Large
toto raz budem vlastniť..
Okrem mojich obľúbených učebníc (ha-ha) mám strašne veľa kníh, ktoré môžem čítať niekoľkokrát a nikdy ma neomrzia.
Malý princ - viem, neočakávané. -.- Myslím, že všetci túto knihu poznáte a ak nie, vrelo odporúčam najvrelejšie. Rada sa k nej vraciam a vždy sa k nej vracať budem. Keby tu bol pán Exupéry, sňala by som pred ním klobúk z gebule. Aj keď by som práve žiadny nemala.
Tumblr_mc3ypu8aiy1rnbzgeo1_500_large
Potterofky - tiež strašne prekvapivé, tušila som, že sa budete čudovať. Príbeh o malom a potom veľkom čarodejníkovi iste všetci poznáte. 
Large
..a teraz niečo možno menej otrepané..
Alica v zrkadle - príbeh o boji s anorexiou. Najprv príbeh rozpráva Alicina matka. Popravde sa mi táto časť páčila viac, ako keď ho opisovala samotná chorobou postihnutá holčina. Možno keby som čítala najprv tú jej časť, bolo by to celé inak. Rozhodne odporúčam, aj keď je to trochu depresívne.
Ako vidieť svojich anjelov - možno si o mne pomyslíte kadejaké veci od - jetoblázon - po - jetoneuveriteľnehlúpyblázon - táto kniha je naozaj úžasná. Nejdem vám opisovať o čom je, ak vás zaujme názov, prečítajte si ju :)
Sám proti osudu - Posledné roky života pána velikána Ludwiga van Beethovena. Dobrá kniha, veľmi dobrá.
Knihy pani Matkina - áno, naschvál je tam "pani". Trefné, aj keď miestami nechutné. Jednoducho zo života, ktorý s nami všetkými zametá, ako on sám chce. 
My deti zo stanice ZOO - popravde som ju ešte nedočítala. Príbeh o drogách. 
Miluj svoj život - kniha o duševnej očiste od psychoterapeutky. 
Rozčítané:
Tancujem tak rýchlo ako dokážemAutobiografická zpověď úspěšné emancipované ženy, scenáristky a režisérky newyorské televize, která mobilizovala všechny síly své osobnosti, aby dokázala žít bez návykových medikamentů. Odhodlání k takovému skutku však spolu s dalšími okolnostmi, jako byly patologický vztah s přítelem, nesprávné doporučení psychologa či ztráta kariéry i sebe samé, způsobilo, že se psychicky zhroutila a prošla si martyriem při pobytu v psychiatrických léčebnách i při opětovné snaze začít žít nový život. - martinus.sk

Mechanický pomaranč - Mechanický pomaranč patrí medzi to najlepšie, čo moderná literatúra priniesla. Už pred viac ako tridsiatimi rokmi, keď po prvý raz vyšla, sa stala „klasikou“. Rovnomenný film, ktorý podľa nej nakrútil Stanley Kubrick, sa rýchlo stal kultovým. Príbeh sa odohráva v Londýne v nie príliš vzdialenej budúcnosti. Hlavná postava Alex je vodcom štvorčlennej skupiny tínedžerov, ktorá pácha rozličné násilnosti. Medzi sebou rozprávajú zvláštnym slangom s implantovanými rusizmami. Alexa však chytia, dostane sa do väzenia, kde ho čaká hrozivý trest s nepredstaviteľnými následkami. Táto kniha je fascinujúcim jazykovým koncertom, brilantnou štúdiou násilia a zla v človeku i drsnou antiutópiou v Orwellovskom duchu. - martinus.sk

Bílá moc - V autentické výpovědi popisuje autorka svoji cestu rájem i peklem drogové závislosti. Kniha je určena nejen těm, kteří by to chtěli zkusit a těm, kteří v tom už jedou, ale i všem rodičům, zejména takovým, kteří chtějí opravdově poznat "stav těla a duše" svého dítěte. Autorka jde statečně s vlastní kůží na trh - odhaluje svoji tvář a osobnost. Upřímně vypovídá o stavech při začátcích fetování, při stupňujícím se průběhu a konci. - martinus.sk


Lolita - Príbeh ničivej lásky mladého dievčaťa a zrelého muža.  - martinus.sk

Tajomstvo - Vo svojich rukách držíte Veľké tajomstvo... Prahli po ňom mnohí. Po stáročia ho podávali ďalej, ukrývali, strácali, kradli a kupovali za obrovské sumy peňazí. Dávnym Tajomstvom sa dali viesť mnohé významné osobnosti našich dejín: Platón, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein... a vynálezcovia, teológovia, vedci a slávni myslitelia. Teraz je Tajomstvo odhalené celému svetu.

Fragmenty Veľkého tajomstva sa po stáročia vynárali v ústnej tradícii, v literatúre a v náboženských či filozofických dielach. Po prvý raz sa všetky zlomky Tajomstva spojili v neuveriteľnom odhalení, ktoré zmení život toho, kto ho zažije na vlastnej koži. V tejto knihe sa naučíte, ako Tajomstvo používať v každej oblasti života – nech sú to peniaze, zdravie, vzťahy či šťastie – a v každej interakcii so svetom. Začnete rozumieť sile, ktorá sa vo vás skrýva, a tento objav vnesie do vášho života radosť. Tajomstvo obsahuje múdrosť dnešných učiteľov, mužov a žien, ktorí ho použili pri budovaní zdravia, bohatstva a šťastia. Kniha prináša ich pôsobivé príbehy o tom, ako im poznanie Tajomstva pomohlo zbaviť sa chorôb, získať bohatstvo, prekonať prekážky a dosiahnuť veci, ktoré by mnohí považovali za nemožné. 

Autorka Rhonda Byrneová, tak ako každý z nás, absolvovala svoju vlastnú objavnú cestu. Popritom zostavila úžasný tím spisovateľov, duchovných, učiteľov, filmárov, dizajnérov a vydavateľov, ktorí jej pomohli odovzdať Tajomstvo svetu a prostredníctvom jej predstáv priniesť radosť miliónom ľudí.  - martinus.sk

Tak, viem. Poviete si, že toľko rozčítaných kníh človek ani nemôže mať. Ale mám, naozaj :D Preto sa teším na prázdniny. Dúfam, že aspoň jednou knihou som vás inšpirovala. Je inak smutné, že väčšinu z nich mám len v NB, kazím si očká :P

Large

3 komentáre:

  1. Toto máš? Alica v zrkadle? chcem, prosím si :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sestra má, ale samozrejme, že požičiam :) Skús začať čítať od jej časti, možno sa ti zapáči viac, lebo ja fakt neviem, či je naozaj horšia, alebo pre mňa už bola nudná :D Požičiam ti, len ju musí sestra doniesť z BA :)

      Odstrániť
  2. Nevím proč házím My děti ze stanice zoo do stejného pytle, jako Clockwork orange. Četla jsem obojí a je to úplně jiný, i když obě dvě díla používají slang a jsou v podstatě o drogách (více či méně..). Ale je to šíleně cool.

    OdpovedaťOdstrániť